En İyi 2 Teknik SEO Analiz Aracı
نوشته شده توسط : حسن محمد زاده

Google Search Console

Genel Bakış: Google Search Console, online pazarlamacıların, web geliştiricilerin veya web sitesi yöneticilerinin Google arama sonuçlarındaki görünürlüklerini kolayca takip etmelerine yardımcı olan ve Google tarafından sunulan ücretsiz bir  SEO Analiz araç olarak bilinmektedir.

Özellik ve Avantajları: Google Search Console, kullanıcıların en yaygın teknik SEO sorunlarını teşhis etmesine yardımcı olan araç ve raporlar sunar. Google’ın web tarayıcılarının sitenizdeki tüm sayfalara erişebildiğini doğrulamak, yeni sayfaların beklendiğinde dizine eklenmesini sağlamak ve Google web sitenizde dizine ekleme veya spam sorunları tespit ettiğinde uyarı almak için Search Console kullanmak mümkündür. Arayüz, teknik SEO eklentilerinin yanı sıra, pazarlamacıların web sitelerinin önceki bağlantı profilini incelemelerine ve Arama sonuçlarındaki tüm anahtar kelime sıralama konumlarını izlemelerini sağlar.

Fiyatlandırma: Google Search Console tamamen ücretsizdir. Başlamak için yukarıdaki bağlantıyı ziyaret edin ve yönlendirmeleri takip edin.

GTmetrix Genel Bakış: GTmetrix, web sitenizdeki site hızını ve kullanıcı deneyimini etkileyebilecek teknik sorunlar konusunda sizi uyaran bir performans analizi ve raporlama aracıdır. Google, bir sıralama faktörü olarak kullanıcı deneyimine giderek daha fazla odaklanmaya başladı. Bu nedenle, sayfa yükleme süreleri gibi faktörlerin iyileştirilmesinin arama motoru sıralamalarınızı olumlu yönde etkilemesine yardımcı olacak iyi analiz araçlarından birisidir.

Özellik ve Avantajları: Gtmetrix; Google PageSpeed Insights ve Yahoo! Y Slow’la aynı kurallara göre web sitenizden performans verilerini alır, ardından size platformdaki diğer kullanıcılara göre bir performans puanı ve dizine alınmış bir derecelendirme oluşturur. Sayfa hızınızı objektif olarak ölçebilecek ve diğer web siteleriyle nasıl karşılaştırdığınızı izleme imkânı sunar.

Sonraki adım optimizasyondur: GTmetrix, sayfa yükleme sürelerinin toplam sayfa boyutuna ve toplam istek sayısına nasıl bağlandığını görselleştirmenize yardım eder. Böylece ziyaretçileriniz için kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve Arama motoru sonuçlarındaki sıralamada yükselmek için en iyi stratejiyi uygulamak mümkün hale gelir.

Fiyatlandırma ve Erişim: Bu aracın, kullanıcıların rapor filtrelerine ve ek özelliklere sınırlı erişimle üç adede kadar URL’yi izlemesine olanak tanıyan kaliteli bir ücretsiz sürümü mevcut. Ücretli paketler ayda 14,95 ABD dolarından başlıyor ve analiz sunucusuna öncelikli erişim, uzak mesafeden ve anlık olarak izleme, video yakalama ve daha fazla tarama ve tespit özelliği yer almaktadır.

 





:: بازدید از این مطلب : 1859
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 23 دی 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: